Palvelut‎ > ‎

Lihan suoramyynti

Myyn mangalitsan ja suomenlammaskaritsan lihaa suoramyyntinä tilaltani. Itse kasvattamani eläimet teurastetaan Vallan Maukkaan tilateurastamolla Vehmaalla. Lihapaja palvaa tai tekee herkullisia makkaroita Yläneellä tarvittavan määrän lihastamme. Myyn tuotteet suoramyyntinä tilalta käsin tai tarvittaessa kuljetan lähialueelle. Tuotteet myydään jäädytettyinä saatavuuden mukaan.

Tilaukset ja muut yhteydenotot sähköpostilla pyry@hillakka.fi tai puhelimitse 0509186330

Tilan osoite: Törmäistentie 72, 21330 Paattinen. Lihojen noudot ja vierailut vain erikseen sovittuina ajankohtina.

Edellinen lihaerä saapui15.2.2019.  Palvatut lihat ja makkarat saapuvat minulle 21.2.2019

Hinnasto:

 Saatavilla olevien pakkausten koko
Mangalitsa ulkofilee 35 e/kg822-236g 
Mangalitsa sisäfilee 40 e/kg254g−160g 
Mangalitsa kassler 33 e/kg824g−582g 
Mangalitsa lapa 20 e/kgloppuunmyyty 
Mangalitsa kylki 20 e/kg910g −214g 
Mangalitsa paistit 25 e/kgloppuunmyyty 
Mangalitsa jauheliha 12 e/kgloppuunmyyty

Mangalitsa chorizo n.14 e/kg 7e/pkt
 Karitsa-Mangalitsa chorizo n.15e/kg 7,5e/pkt
Ainesosat: Karitsan/Mangalitsan liha, vesi, suola, savupaprika, chili, valkosipuli, sian suoli.
 Gluteeniton, laktoositon, lisäineeton, lihapitoisuus 90%
470-530g 

Karitsan sisäfilee 45 e/kg
Karitsan ulkofilee 35 e/kg
Karitsan viulu 22e/kg
0
856g−606g
3410g ja 3128g 
Karitsan lapa 20 e/kgloppuumyyty 
Karitsan jauheliha 15/kg loppuunmyyty 
Palvaus tilauksesta +6e/kg

Mangalitsa on Unkarin kuningashuoneelle 1800- luvulla jalostettu alkuperäissikarotu. Rotu on tunnettu erityisen herkullisesta ja marmoroituvasta rasvastaan, sekä pörröisestä ulkomuodostaan, josta tulee rodun suomenkielinen nimi villasika. Pehmeää villamaista karvaa sialta löytyy vain vähän korvan takaa. Muuten villasikojen karva on kiharaa ja karkeaa kuten muillakin sioilla. Suomessa kasvattajia on vain kymmeniä ja sikoja kahdesta sataan kasvattajaa kohden. Kasvattamani siat ovat eläneet ympärivuotisesti metsätarhassa. Tarhassa on katos jossa on paksu olkipahna. Pahnan sisälle kaivautuneina niillä on talvelläkin lämmin ja usein vain tasainen höyry nousee pahnan seasta pilkottavien korvien edestä kun siat nukkuvat päiväuniaan.

Suomenlammas on Suomen kolmesta alkuperäislammasrodusta suurin ja tunnetuin. Lampaidemme hyvälaatuinen villa ja maukas liha kehittyy luonnonlaitumilla ja luonnonhoitoniityiltä kerätyn monipuolisen kuivaheinän ansioista erityisen ympäristöystävällisesti. 
Osallistumme luonnonlaitumellamme Paattisjokivarressa Carbon Action-hiilipilottiin, jossa tutkitaan maatalouden keinoja varastoida hiiltä maaperään. Pyrimme todentamaan, että nurmen hiilensidonta tehostuu laidunnuksen kokonaisvaltaisen suunnittelun avulla.